Børnenes Rekordbog 2012

Børnenes Rekordbog 2012   af Arguimbau, Damián  
184 sider, 150 kr. Carlsen.
Anmelder: Arguimbau, Damián

Vidste du, at rekorden i armhuleprutter blev vundet af Markus på 9 år fra Middelfart? Det lykkedes ham at lave hele 6.000 prutter i træk i løbet af 40 minutter! Eller at Danmarksrekorden i roulade blev sat af fritidsordningen Den Blå Æske i Ansager i 2009? 3,75 meter lang blev rouladen, som var rullet med syltetøj og pyntet med flødeskum. Eller at Danmarks længste børnehår sidder på hovedet af Christina Kjær? Én meter og 41 centimeter langt er det. Børnenes Rekordbog 2012 er fyldt med den slags rekorder, du ikke anede, eksisterede.

Og masser af andre, du meget gerne vil vide noget om. Det er sjovt at læse om forberedelserne til byggeprojekter som kæmpetårne af plastikkrus, mariekiks, mønter eller mere end to meter høje påskekyllinger. Man kan også selv tage en udfordring eller to op. Eksempelvis er vores mindste søn meget optaget af at slå André Olaisens rekord på 80 sving under ben med sin diabolo. Det gode ved Børnenes Rekordbog 2012 er, at der er så meget forskelligt at overraskes over. Der er rekorder i kategorierne flest, mindst, størst, længst, højest, hurtigst, udholdenhed, samlinger og andre, man ikke aner, hvor man skal placere: Sang med kiks i munden. Udmugning af kaninbure. Skrælning af vindruer med tænderne. Tab af kindtænder. Og en hel masse andet. Der er til timers underholdning!

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret