Mobning

Hvilken verden lever du i?   af Bluitgen, Kåre  
139 kroner. Gyldendal
Anmelder: Arguimbau, Damián / Illustrator: Themberg, Mads

Kåre Bluitgen er manden, der indirekte stod bag Muhammedtegningerne. Fordi han skrev en bog om profeten og ikke kunne finde en illustrator. Bluitgen kan godt lide konflikter og at sætte noget på spidsen, så man stikker sig på det. Sådan er hans bøger også. Han skriver gerne om konflikter uden lange forklaringer om, hvad der er rigtigt og forkert. Det er en stil, der passer rigtig fint til Dingobog nr. 1000: Hvilken verden lever du i? Bogen passer til 10-12-årige, der har lyst til noget letlæst, som alligevel har bid.

Historien handler om Benjamin, der bor sammen med sin fraskilte mor og ikke har råd til mærkevaretøj og derfor tit bliver mobbet i skolen. Han ønsker sig brændende en trøje af et bestemt mærke. Benjamin tænker på at stjæle trøjen, hvis ikke han får den til sin fødselsdag. I klassen er der én til, der bliver drillet på grund af tøjet, nemlig pigen Urd. Benjamin gør halvhjertede forsøg på at drille hende, fordi han hader at være udenfor. Men måske skulle han søge hjælp hos hende? Det er en skarp bog om mobning. Måske lidt kantet og sort-hvid, men den vækker tanker og trang til at diskutere bogen og emnet med nogen.

Sort-hvide kan man ikke kalde Mads Thembergs farveillustrationer, der går igen på alle sider. De er en smule kantede, men passer utrolig godt ind i bogen! De er lige i øjet, simpelthen.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret