Spøgelseshus

Sommerfuglens hemmelighed   af Angerborn, Ingelin  
Oversat af Kina Bodenhoff. 112 sider, 250 kr. Gyldendal
Anmelder: Arguimbau, Damián

Sommerfuglens hemmelighed handler om 12-årige Alice, der meget mod sin vilje er flyttet ud på landet med sin mor, sin papfar og sin retarderede lillebror. Flytningen betyder, at hun ikke længere kan være sammen med sin halvkæreste Leo eller sin bedste veninde Sofia.

Det store skrummel af et hus, hun er flyttet ud i, har syv værelser og halvdelen af tiden virker hverken telefoner eller internet. Huset bliver af de lokale kaldt for »Det Spanske Slot«, og det viser sig, at det rummer en frygtelig hemmelighed. Allerede fra begyndelsen virker udfaldene i telefon og netværk mærkelige. Og lillebroren, Emanuel, kan tilsyneladende se en pige, andre ikke kan se. I starten tror Alice ikke på ham, men så begynder hendes ur at opføre sig underligt. Og så er der den mærkelige og sjældne sommerfugl, der hele tiden kredser om hende. Det virker, som om den vil fortælle hende noget.

Sommerfuglens hemmelighed er måske ikke overvældende original, men den fanger fint Alices mange tanker og er spændende uden at være hårrejsende på den onde måde.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret