Dødbringende fælder

Prøvelsernes huse   af Rasmussen, Kit A.  
150 sider. 130 kr. Høst & Søn.
Anmelder: Arguimbau, Damián

Prøvelsernes huse er tredje bind i den spændende Indiana Jones-inspirerede serie om børnene William og Athena. Athenas mor er sandsynligvis død i et jordskred i forbindelse med en arkæologisk udgravning for nylig. Derfor rejser Athena nu rundt med sin far, hvis speciale det er at opklare, hvordan de lig, arkæologerne finder, er døde. Athenas mor har inden sin død sendt sin dagbog til hende. Tilsyneladende var moren ved at opklare en farlig hemmelighed, som de forskellige udgravninger gemte på. Den dagbog bærer Athena rundt på, men hun tør hverken læse den eller fortælle sin far om den.

Sammen med dem rejser drengen William, som man ikke ved så meget om, men langsomt kommer til at kende. Man fornemmer også, at William selv bærer på en sorg, der har at gøre med hans far. I hvert bind i serien har børnene fundet nogle hemmelige gange i forbindelse med de udgravninger, de besøger. Gangene er forsynet med dødsensfarlige fælder, der på trods af deres imponerende høje alder stadig fungerer upåklageligt. I disse gange finder børnene flere spor, der dels er med til at opklare den hemmelighed, som moren var på jagt efter, dels sender dem videre til næste destination.

I de første to bind har børnene været i henholdsvis Kina og Ægypten. Tredje bind foregår i Mexico, hvor de besøger Chichen Itza, som blev bygget af Maya-indianerne for cirka 3.000 år siden. Et af de mest kendte steder på Chichen Itza er det 27 meter dybe jordfaldshul Cenote Sagrado. Et jordfaldshul opstår typisk, fordi kalkstensgrotterne under jorden synker sammen. Ofte bliver hullerne, ligesom Cenote, fyldt med regnvand, så man tror, at det er en sø.

Cenote Sagrado blev brugt til ofringer af både værdigenstande og mennesker. Selvfølgelig kan du forvente, at William og Athena falder i netop dette jordfaldshul! Prøvelsernes huse er en spændende roman. Man kan godt læse den uden at have læst de to andre, men man får mest ud af den, hvis man først læser de andre to. Også i dette tredje bind er der garanti for spænding med nye antikke og dødelige fælder samt nådesløse og skumle mænd, der er på jagt efter børnene.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret