2 x Storm

Havets Helte (Storm 1) & Skypumpen (Storm 2)   af Knudsen, Line Kyed  
123 sider. 225 kr. stykket. Gyldendal
Anmelder: Arguimbau, Damián

Skolen er ikke særlig velegnet til larmende drenge. Især ikke, når lærerinden Pernille lige er blevet single, fordi hendes mand er flyttet til Thailand uden hende. Det går specielt ud over den energiske og åbenmundede Anton. Så meget, at Pernille ikke synes, at Anton skal rykke med op i 4. klasse. Det er den meget stille og generte Storm ked af, for han er bedste venner med Anton.

Bøgerne har mange sjove personer. Storms far er lidt af en filur og flygter hver gang, han møder Antons mor, fordi hun er politibetjent. Storms mor er konditorbager og næsten aldrig hjemme. Skolens inspektør er tidligere soldat i frømandskorpset og går meget op i at se sej ud.

Og så er der klassens piger, der er interesserede i drengene. Det giver især Storm problemer. Han er alt for genert og samtidig bange for at sige nej tak til kæresteriet.

Line Kyed Knudsen skriver med et glimt i øjet. Bøgerne er sjove med mange pjattede påfund. Men man kan mærke en vis alvor bag ordene, så hvis man har lyst, er der masser at snakke om og tænke over bagefter.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret