Den tavse prinsesse

Den tavse prinsesse   af Eken, Cecilie  
160 sider. 200 kr. Høst & søn
Anmelder: Arguimbau, Damián

Eriann er en barsk kvindelig våbenmester. Vidar er lidt af en drømmer og det magiske Levende Sværds bærer. I tredje bog i serien om de to helte er de begge på vej hjem efter nogle barske eventyr. På vejen bliver Eriann imidlertid bortført af den mystiske hertug Fritz. Han er i besiddelse af en grusom magt, der kan tilintetgøre selv den stærkeste.

Cecilie Ekens serie er både sprogligt og handlingsmæssigt anderledes end andre bøger. I det første bind i serien var Erianns sprog en krigers sprog: knapt og bestod først og fremmest af korte sætninger. Herudover var rollerne vendt om i forhold til almindelig fantasy. Eriann var den seje, mens Vidar var en slapsvans. I andet bind skal begge lære lidt af hinanden, så de bliver mere jævnbyrdige. Og i dette tredje bind er det ikke handling, der tæller mest. Den eneste måde at overvinde hertug Fritz på er snarrådighed, kærlighed og evnen til at stole på sig selv. Det er en vældig uhyggelig og spændende historie, hvor der ingen nemme udveje er.

Som læser bliver man fanget af mystikken, og selv om man er garvet fantasyfan, vil man ikke kunne gætte, hvordan forfatteren lader hovedpersonerne finde vejen ud af den vanskelige situation, de er i.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret