Drømmeværelset

Den sorte blomst. Drømmeværelset 1   af Weinreich, Jacob  
272 sider, 200 kr. Alvilda
Anmelder: Arguimbau, Damián

Gyser. En hemmelighed, der er så langt ude, at Sara ikke tør betro den til nogen.

Jacob Weinreich er en populær forfatter. Han har haft stor succes med blandt andet serien om Monsterjægerne og har ligget på bestsellerlisten under pseudonymet Kazinzki - det navn, som Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund bruger, når de skriver krimier for voksne sammen.

Den sorte blomst er første bind i serien Drømmeværelset. Hovedpersonen er den populære 15-årige Sara Mørk. Hun er på afstand forelsket i en af skolens mest eftertragtede drenge, Oskar. Alt er godt, lige indtil den fabelagtigt smukke Regitze flytter til byen og kommer ind i klassen. Beskrivelsen af Regitze er næsten ved at være en tand for meget. Hør bare: »Da hun trådte ind i klassen, var det, som om alt var vendt på hovedet. Det var ikke hende, der var nervøs. Det var os. Det var ikke hende, der skulle bede om tilladelse til at være i klassen. Det var os. Tilladelse til at få lov til at opholde os i samme lokale som dette overnaturligt smukke væsen.« Klassehierarkiet bliver nu vendt på hovedet. Sara ryger nederst, ikke mindst fordi Regitze ikke bryder sig om hende. Og hvad værre er, så er Regitze godt på vej til at score Oskar!.

Dæmoner Hjemme har Sara et hemmeligt drømmeværelse. Når hun lægger et sengetæppe over bordet og tænder en lille lampe, kan hun tale med to drabelige dæmoner: Ran og Nergal. Hun har selv skabt dem i sine drømme - eller har hun? Dæmonerne begynder nemlig at blive særdeles virkelige, efterhånden som Sara får flere og flere problemer. Efter en grusom mobbe-episode på skolen vil Sara straffe Regitze, og dæmonerne tilbyder at udføre en meget voldsom straf. Sara kommer nu virkelig i knibe: Hendes samvittighed er sort. Hun tør ikke rigtig betro sig til nogen - ikke engang til sin bedste veninde, Frederikke. Og derfor isolerer Sara sig mere og mere, mens dæmonerne bliver mere og mere virkelige. Hvis ikke Sara gør noget, vil det hele ende i en katastrofe.

Jacob Weinreich balancerer fint mellem gyset, krimien, ungdomsbogen og den personlige skyld. Romanen er virkelig spændende. Det eneste rigtigt irriterende er, at Regitze er så vanvittig smuk og selvsikker. Det gør, at man ikke tror hundrede procent på hende som person. Og hvis virkeligheden ikke er helt skarp, er konsekvensen, at det overnaturlige indimellem virker mindre farligt end nødvendigt. Men når det er sagt, så er Den sorte blomst en rigtig velskåret gyser.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret