Visigotens hjelm

Visigotens Hjelm - Nøglens vogtere bind 2   af Dybdahl, Lene  
432 sider. 249 kr. Tellerup
Anmelder: Arguimbau, Damián

Dette er andet bind i Lene Dybdahls fantasy-serie om tvillingerne Laura og David. Ved hjælp af en gylden nøgle er de rejst gennem en port til en parallel udgave af Spanien år 1492. Her skal de redde deres forældre fra den ondskabsfulde arabiske sultan Boabdil, som bortførte børnenes forældre i første bind.

Sultanen er ved at tabe paladset Alhambra i krigen mod de kristne riddere. For at vinde skal han bruge Visigotens hjelm, som gør bæreren usårlig. Hvis ikke børnene skaffer hjelmen til ham, vil han dræbe børnenes forældre. Børnene hjælpes godt på vej af prins Ahmed, sultanens søn, som er forelsket ien kristen prinsesse. Det kan sutanen ikke leve med. En anden hjælper er den selvglade ridder Wellington, som har mødt Leonardo da Vinci og har bygget en pedaldreven helikopter efter da Vincis tegninger. Andet bind er væsentlig bedre end det første. Historien virker mere gennemarbejdet. De to børn viser flere sider af sig selv og virker derfor mere troværdige.

Det er en meget spændende historie, hvor det er svært at lægge bogen fra sig. Undervejs får man ikke så lidt at vide om det gamle Spanien. Slutningen i andet bind er overraskende, og børnene bliver efterladt i en situation, der er værre end nogensinde før. Vi må derfor spændt vente på bind tre.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret