Jagten på amuletten

Det frosne tempel. Humarantrilogien 3   af Christensen, Sascha  
346 sider. 199 kr. Rosenkilde & Bahnhof
Anmelder: Arguimbau, Damián

Fantasy. Den længe ventede afslutning på Humarantrilogien holder, hvad den lover.

Humarantrilogien handler om en amulet, som indeholder et helt folkeslags ondskab. Amuletten har dannet en mystisk forbindelse til to børn, Josephine og Liam. De tiltrækkes af amuletten og er derfor udset til at være dem, der skal frigøre dens magi. Trilogien handler om deres spændende og begivenhedsrige jagt på amuletten. Historien foregår i en verden, der ligner vores, men som er fyldt med magi og mærkelige væsner.

Jagten på amuletten ville naturligvis ikke være fuldendt, hvis ikke der var nogle andre, der også ville have fat i den. Børnene jages derfor selv. Mest skræmmende er den sky af mørke, der breder sig over Jorden. Skyen gør folk ondskabsfulde og morderiske. Og det er vitterlig ikke småting, skyen forårsager. Børn myrder deres forældre - og forældre deres børn. Naboer går i krig mod naboer, og samfundet går totalt i opløsning. Den eneste løsning er, at børnene finder amuletten og ødelægger den.

BØRNENE falder i begyndelsen af tredje bind gennem et sølvspejl og ender i en verden, der er vendt på vrangen. Alle farver er væk. Alt er gråt, og de må svømme gennem en flod af døde mennesker. De ledes gennem dette sted af et mærkeligt anti-væsen, som tilhører de unaturlige. De udgør en hel slægt, som slet ikke burde findes, og som Josephine og Liam kun vanskeligt kan stole på. Ofte har børnene imidlertid ikke andre muligheder end at følge de unaturliges anvisninger.

Samtidig er børnenes mest magtfulde allierede, de magiske azyner, blevet sat ud af spillet. Lederen er blevet sindssyg og azynerne har alt for travlt med at vælge en ny leder, til at de kan finde tid til at hjælpe børnene. De to børn føler sig for alvor helt alene om at bekæmpe den ondskab, der breder sig i verden, og som i sidste ende truer med at udslette menneskeheden. Det første bind i Sascha Christensens trilogi modtog fortjent Orlaprisen i 2010. Tredje bind er en flot afslutning på serien. Trilogien er væsentlig mere uhyggelig og mørk end mange af de øvrige fantasyserier. Samtidig er historien noget mere kompliceret, blandt andet fordi personerne ikke enten er gode eller onde. Alt i alt en fantastisk trilogi, der fortjener mange læsere.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret