Vildheksenat

Blodsungen (Vildheks 4)   af Kaaberbøl, Lene  
192 sider, 170 kr. Alvilda
Anmelder: Arguimbau, Damián

Fantasy. På sin 13-års fødselsdag får Clara sin vanskeligste opgave nogensinde.

Vildheksen Clara er en pige, der ikke alene kan tale med dyrene, men også blive ét med dem. Hun kan om nødvendigt se med falkens øje og føle regnormens vej gennem mulden, som var hun regnormen selv. Claras mor er ikke glad for Claras vildhekseliv. Hun så hellere, at Clara passede skolen og havde et normalt pigeliv. Heldigvis for læserne oplærer mosteren Clara i vildhekse-hemmelighederne alligevel.

Claras 13-års fødselsdag afsluttes med en skelsættende nat, som heksene kalder for vildheksenatten. Her får man i en drøm stillet en gådefuld opgave, der skal løses, før man kan kalde sig for en rigtig vildheks. Claras opgave er svær. Selv at finde ud af, hvad hun egentlig skal, viser sig at være nær umuligt. Og inden hun har nået at finde ud af det, sker der grusomme ting, som kræver, at hun må fokusere på vigtigere ting. Noget så barskt har Clara aldrig været ude for tidligere.

Nemmere bliver det ikke af, at moren forsøger at skræmme datteren fra at gennemføre vildhekseopgaven. Claras far er også med for første gang - det er trods alt Claras fødselsdag - og bliver noget forbløffet over besøget hos mosteren, hvor han møder noget så uventet som Ingentingen, et sært fuglevæsen, der ikke alene kan tale, men også holder styr på mosterens rod. Lene Kaaberbøls Vildhekseserie er meget populær. Det kan man godt forstå. Kaaberbøl er god til at blande enkle ingredienser og få en masse ud af dem. Vildheksebøgernes største virkemidler er Claras store kærlighed til dyrene, en hel del hekseri, lidt forældreopgør og så ansvaret for svære og livsvigtige missioner. Via de opgaver, som vildheksegerningen stiller, må Clara jævnligt se frygten i øjnene og overvinde den. Hun lærer sig selv bedre at kende og kan klare stadig større udfordringer. I fjerde bind er udfordringen dog blevet så stor, at det virker helt uoverkommeligt.

Her får Clara virkelig brug for al sin kunnen og stædighed! Kaaberbøl skriver godt og flydende og udnytter bestanddelene så effektivt, at læseren bliver fanget af Claras tvivl, indre kamp og vanskelige valg.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret