Døden gælder ikke

Neptuns søn. Olympens Helte 2   af Riordan, Rick  
564 sider, 250 kr. Carlsen
Anmelder: Arguimbau, Damián

Percy Jackson. Neptuns søn i kamp mod titanerne i bind to af Olympens helte.

Døden, Thanatos, er fanget og lagt i lænker af titan-kæmpen Alkyoneus. Det betyder, at ingen kan dø. Samtidig er Percy Jackson, den græske halvgud, søn af havguden Poseidon, dybt forvirret. Han kan ikke huske noget fra sit tidligere liv og må flygte fra uhyrer, der vil ham til livs, indtil han finder en smule ro i en lejr for romerske halvguder - altså lige præcis omvendt af bind 1 af Olympens helte, hvor det var den romerske halvgud Jason, der uden hukommelse dukker op i den græske halvblodslejr. I den romerske halvgudslejr møder Percy Jackson den stille Hazel, datter af Thanatos, der egentlig er død og endte i underverdenen, men er blevet vækket til live af en dreng kaldet Nico. Hvis hun befrier Thanatos, vil hun dø igen. Frank, der også opholder sig i den romerske lejr, er dybt forelsket i Hazel, men har problemer med selvværdet. Han er stor, klodset og synes ikke, at han kan noget. Hans far, der er gud, har ikke engang vedkendt sig ham. Og så er det blevet spået, at Frank skal brænde op i en ung alder, når han mindst venter det.

En hemmelighed De første halvandet hundrede sider i bogen går med at præsentere persongalleriet og de indbyrdes magtkampe i halvgudslejren. Men så går det stærkt. Mars vedkender sig faderskabet til Frank, som oven i købet viser sig at være den mægtigste af alle halvguder. Måske mægtigere end Percy Jackson selv. Og de tre venner bliver af Mars i al hast sendt til Alaska for at befri Thanatos fra Alkyoneus. Rejsen er naturligvis ikke farefri. Andet bind i Olympens helte er skåret fuldstændig over samme læst som det første bind. Græsk mytologi møder romersk mytologi, og det er med ganske få variationer samme problemstillinger og konflikter, som blev set i første bind. Ligesom i det første bind har hver af hovedpersonerne en hemmelighed, de meget nødig vil dele, og som kan bringe missionen i fare. Det gør andet bind lidt mindre spændende end første. Først cirka halvvejs kommer der for alvor fart over feltet, når heltene står over for de første vanskelige modstandere. Andet bind lægger i høj grad op til tredje bind, hvor romerne og grækerne må stå sammen for endeligt at besejre Jordens gudinde, Gaia.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret