Farlig rejse

Profetens tempel. William og Athena 4   af Rasmussen, Kit A.  
150 sider, 130 kr. Høst & Søn
Anmelder: Arguimbau, Damián

Athenas mor var arkæolog på jagt efter den mytiske by, Atlantis. Desværre døde hun under en udgravning. Sammen med sin far og drengen William følger Athena de spor, som hendes mor har efterladt. Det viser sig hurtigt, at der er et mønster i sporene. Morens dagbog er en vigtig nøgle til mange af svarene. Morens søgen efter Atlantis afdækkede samtidig noget andet: En viden så farlig, at den er værd at slå ihjel for. Skarpt forfulgt af bevæbnede mænd, der ikke viger tilbage for noget, lander børnene og faren i bind fire i Jordans fortidsby, Petra.

Petra var blandt andet stedet, hvor Indiana Jones fandt den hellige gral i filmen Indiana Jones og det sidste korstog. Her finder de et lig og et besynderligt brev, og begynder at ane, at morens søgen kan være årsagen til hendes død. For hvert bind i serien bliver vi lidt klogere. Fjerde bind er lige så spændende som de forrige, men der er slet ikke plads til alt det, der skal ske, så den slutter alt for brat. Næste bind skulle være udkommet samtidigt, synes jeg!

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret