Pigen i krigen

Kloden under vand 3: Rød jord   af Rendtorff, Ida-Marie  
232 sider. vejl. pris 200 kr. Gyldendal
Anmelder: Arguimbau, Damián

Rød jord er sidste bind i Ida-Marie Rendtorffs fremtidstrilogi om pigen Lara. Verden er blevet oversvømmet, og det meste af jordkloden er dækket af vand. Lara og hendes familie bor i begyndelsen i en slags havby, der er bygget af kæmpe tømmerflåder, og de lever af at fiske og finde vraggods. På land hersker diktatoren Tereus, og han forhindrer andre i at dele de ressourcer, som findes.

Lara og hendes ven Jarii har taget kampen op mod Tereus sammen med resten af søfolket. I forrige bind var Lara kommet til at kysse en anden dreng i fuldskab. Jarii havde dagen efter meldt sig til en oprørshær, som vil angribe diktatoren. I begyndelsen af bind tre hører Lara fra en hjemvendt, såret soldat, at Jarii måske er død. Fuld af bekymring og uvished sniger hun sig på land for om muligt at finde Jarii. Men vejen er fuld af farer, og de to hære kæmper hårdt for at få overtaget. Lara finder dog hjælp de mest uventede steder. Selv om det er en dramatisk bog, har bogen i høj grad fokus på Laras tanker, ikke kun om Jarii, men også om at finde sin plads og en mening med sit liv. Kloden under vand er en solid trilogi, der vil fænge hos piger med hang til eventyr og store tanker.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret