På tur med opfindermor

Alberte Ensten og opfinderkongen   af Klingenberg, Malin  
Forlaget Eksistensen. 124 sider. 198 kr.
Anmelder: Arguimbau, Damián / Illustrator: Wikström, Ida-Maria

*Alberte er datter af en genial opfindermor.**

Selvfølgelig hedder de Ensten (næsten som i Einstein) til efternavn. Morens seneste opfindelse har forvandlet Alberte og morens hjem til et flyvende hus, der drives af sol-og skyenergi.

Tor går i klasse med Alberte og er hemmeligt forelsket i hende. En dag, hvor Tor er på besøg hos Alberte, beslutter moren sig for at tage af sted til en opfinderkonkurrence og bruge huset som transportmiddel, naturligvis. Alberte og Tor er med som passagerer. Samtidig bliver skoleinspektøren, der er i familie med Tor, bortført af morens stride opfinderkonkurrent, Abraham Trynevald. Han vil kun udlevere ham, hvis moren giver ham retten til sine opfindelser. Det er hun aldeles ligeglad med, for skoleinspektøren er en voksen mand, som må kunne passe på sig selv.

I Klingenbergs historie er forældrene stort set kun optaget af deres egen karriere. De er egoistiske og selvcentrerede. Det er børnene, der må sørge for, at tingene glider, og derfor er det selvfølgelig Alberte og Tor, som må redde skoleinspektøren og overliste Trynevald. Ida-Maria Wikströms sort-hvide illustrationer er forfriskende og livlige og giver bogen et ekstra pift. Og så gør de det meget nemmere at se situationerne for sig. Klingenbergs bog er dejlig pjattet og skør, velskrevet og meget anderledes.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret