Sex på hjernen

Forbandede mødom   af Engell, Sarah  
144 sider, 230 kr. Carlsen
Anmelder: Arguimbau, Damián
Kærlighed på festival   af Petersen, Palle  
185 sider, 198 kr. CDR-forlag
Anmelder: Arguimbau, Damián
Sameland   af Hovden, Magne  
Oversat af Anders Johansen. 260 sider. 149 kr. Modtryk
Anmelder: Arguimbau, Damián

Følelser i oprør. To velskrevne og tidsaktuelle bøger for unge, der har hormonerne ræsende rundt i kroppen.

Sarah Engells roman Forbandede mødom leger i sin titel med J. D. Salingers klassiker Forbandet ungdom. Selv om temaet er det samme, er lighedspunkterne mellem de to romaner dog til at overse. Engells roman handler om bedsteveninderne Maria og Christina, der skal i 9. klasse efter sommerferien. Maria har været kærester med sin to år ældre boksetræner i flere måneder, men de har endnu ikke været i seng sammen. Christina har imidlertid fået sig en ny kæreste, som kun er interesseret sex. Jo vildere, jo bedre. Og Christina forsøger at følge med kæresten, så godt hun kan, hvilket medfører flere og flere fornedrelser. For ikke at være alene med synden presser hun Maria til at forføre sin kæreste, der er vældigt sød, men er lidt aparte ved ikke at være så interesseret i sex. Christinas mor ejer en butik, der sælger lingeri, og som i et adskilt lokale har en decideret sexshop med latextøj, dildoer med mere. Man aner, at Christinas mor har ben i næsten, og det bliver da også hende, der til sidst må tage affære, da det hele skrider for Christina. For Marias vedkommende er det forældrene, der skrider. Faren er mest interesseret i sin voliere, hvor han har flere sjældne fugle. Men en dag rejser han uden et ord, hvorpå moren går helt ned med flaget og forsøger at begå selvmord. Indtil faren vender tilbage, må Maria forsøge at håndtere kæresten, sin nye bolleven og moren. Det er ikke nemt. Er der en konflikt mellem sex og kærlighed? Hvor meget skal der være af det ene kontra det andet? PRÆCIS samme problemstilling, bare set med drengeøjne, tager Palle Petersens fat på i sin nye roman, Kærlighed på festival. Hovedpersonen er den unavngivne nørd med netnavnet Gameboy, som vi kender fra Kærlighed ved første klik. I denne selvstændige fortsættelse er Gameboy vildt optaget af sin nye kæreste, Vippe. Vippe går på efterskole langt væk, men i weekenderne kan de bolle i Vippes fordrukne mors hjem, fordi moren hellere vil være hos sin rige kæreste end at se sin datter.

Mens Vippe vil redde verden, er Gameboy langt mere optaget af sin diller. Som en let overvægtig nørd har han været foragtet længe af sine jævnaldrende. At have en overlækker kæreste og få masser af sex med hende er som en drøm. Men sex er ikke nok for Vippe, og den lidt umodne Gameboy er pludselig alene igen. Hans modpol er Hitman, som har en veltrænet krop og primært interesserer sig for one night stands. Hitman vil oplære Gameboy i forførelseskunsten. Så han tager Gameboy med, først til drukorgier i Bulgarien og senere til en mudret Roskilde-festival. Det er ikke længere en Gameboy, der stadig savner sin Vippe. To velskrevne og tidsaktuelle bøger for unge af begge køn i den vanskelige tid, hvor hormoner gør følelser endnu sværere at finde rundt i.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret