Indiana Jones i Peru

Inkaens offer - William & Athena 5.   af Rasmussen, Kit A.  
148 sider, 130 kr. Høst & Søn.
Anmelder: Arguimbau, Damián

Den berejste Kit Rasmussens serie om børnene William og Athena er nu nået til femte bind. Serien er stærkt inspireret af Indiana Jones, og læseren vil, sammen med hovedpersonerne, opdage masser af skjulte og dødelige fælder i gamle ruiner. Athenas mor var arkæolog og døde under et uheld i en udgravning i Ægypten. Athena har i hemmelighed fået morens dagbog, og via den får hun en kraftig mistanke om, at morens død nok ikke var et uheld. Mistanken bestyrkes stærkt, da mystiske mænd flere gange forsøger at bortføre hende og stjæle dagbogen.

William, som følges med Athena og hendes far, er lidt af et mysterium. Men hans rolle opklares omsider i dette femte bind, der foregår i Peru. Kit Rasmussen har styr på, hvordan man holder spændingen kørende, og skriver et godt, mundret sprog. Det halter dog indimellem med persontegningen, der er lidt skrabet. Der er vist ingen tvivl om, at det er udgravningerne, som Ramussen finder mest interessante.

Heldigvis smitter hendes interesse af på læseren! Femte bind slutter på et særdeles kritisk sted, så forlaget burde have udsendt både bind fem og det afsluttende sjette bind på samme tid. Det er en god og solid serie, som først for alvor kan bedømmes, når det afsluttende sjette bind udkommer. Forhåbentlig inden alt for længe!

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret