Døde drenge

Døde drenge kan ikke sms´e   af Finderup, Mette  
126 sider, 180 kr. Gyldendal
Anmelder: Arguimbau, Damián

Mette Finderups nye gysernovellesamling, Døde drenge kan ikke sms´e, er lavet i et samarbejde med seks forskellige 4.-og 5.-klasser fra Sydfyn. Hver klasse har trukket tre tilfældige ord fra en bunke, som Finderup havde forberedt, og så har klassen idéudviklet historien derfra. Reglen var, at man skulle acceptere de andres ideer, og når noget var sagt, så skulle man arbejde videre derfra. Til sidst skulle Mette Finderup skrive selve novellerne og være så tro mod klassens ideer som muligt, og det er der kommet seks meget uhyggelige historier ud af.

Nogle af historierne er ret opfindsomme. I historien Spejldans bliver Jeppe gode venner med Kevin, der netop er flyttet til byen. Kevin kan ikke lide spejle, og der er ingen spejle i hans hus. Jeppe begynder at se mærkelige ting i sit badeværelsesspejl, og da han taler med Kevin om det, han ser, bliver det rigtig uhyggeligt. I Sommerlejr begynder folk at forvandle sig til monstre, og i Huset mister en dreng begge sine forældre til et spøgelse. De sidste tre historier er lige så hårrejsende.

Bag i bogen kan man finde alle de ord, som Finderup havde med til klasserne. Dem kan man klippe ud, hvis man har lyst, og prøve at finde på sin egen historie. Man kan for eksempel prøve det derhjemme, når man har venner til at overnatte. Ellers kan man nøjes med at læse nogle af novellerne op. Det skal nok forhindre et par af gæsterne i at sove.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret