Monsterskolen

Forvandlet   af Melin, Mårten  
På dansk ved Anette Broberg Knudsen. 192 sider, 249 kroner. Turbine
Anmelder: Arguimbau, Damián

En morgen vågner Måns helt fortumlet. Der er hår i hans mund og jord under fødderne, og det skaber panik i hjemmet. Da de spiser morgenmad, bestemmer hans mor, at Måns skal skifte skole. Det skal ske allerede dagen efter. Måns skal ovenikøbet bo på den nye skole, som ligger langt ude på landet. Den nye skole er mærkelig.

Hans værelse bliver låst udefra om natten, og alle elever skal gå med et kors om halsen. Skolen bliver af de lokale kaldt for Monsterskolen, selv om dens rigtige navn er Bingelurtskolen. Øgenavnet kommer ikke af ingenting. Det viser sig, at skolen er parkeringsplads for alle de børn, der ikke kan færdes blandt almindelige mennesker, fordi de er en slags monstre. Måns selv er ramt af en gammel slægtsforbandelse, der rammer omkring puberteten. Når han bliver amourøst ophidset, forvandler han sig til en temmelig farlig kat i menneskestørrelse. Det er noget, der kræver tilvænning og en hel del selvkontrol.

Heldigvis får han hjælp af en fræk pige på skolen, som hedder Felicia. Lærerne er også ret gode til at lytte, komme med gode forslag og se den anden vej, når børnene laver unoder. Det varer ikke ret længe, før Måns finder ud af at bryde ud af værelset om natten sammen med Felicia. Han får også en god ven i Oliver, der er noget af en ballademager af natur. Forvandlet er en ret sjov og opfindsom bog, som man nyder at være i selskab med.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret