Atlantis´ hemmelighed

Labyrintens Ritual - William & Athena 6   af Rasmussen, Kit A.  
152 sider. 130 kr. Høst & Søn
Anmelder: Arguimbau, Damián

Labyrintens ritual er sjette og sidste bind i serien om børnene Athena og William, der begge er børn af arkæologer. Gennem de første fem bind har børnene og Athenas far været jaget vildt.

De er blevet bortført, skudt på og forfulgt gennem flere kontinenter. Jagten på dem skyldes, at de er på jagt efter sandheden om Athenas mor. Hun døde tilsyneladende under en udgravning. Sjette bind starter og slutter dér, hvor det hele startede: På Thera, som angiveligt er det sted, hvor det gamle Atlantis oprindelig lå. Her finder Athena og William omsider det ubehagelige svar på, hvem der har været efter dem, og de opdager også sandheden om Athenas mor. Begge dele er overraskende og skal ikke røbes her. Situationen kræver nu det yderste af såvel Athena som William. De må hver især kæmpe for at overleve det forræderi, de er udsat for, i en farlig underjordisk labyrint.

Kit Rasmussen er god til at sørge for, at der er skred i handlingen. Men hendes persontegninger er lidt overfladiske. Det gør, at man har vanskeligt ved helt at tro på identiteten på skurken. Vedkommende er voldsomt udspekuleret. Det er lidt ærgerligt, men underholdende er det nu alligevel.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret