En forelsket drage

Dragerne. Sagaen om Talon 1. Oprørerne. Sagaen om Talon 2   af Kagawa, Julie  
Oversat af Didde Gaardsted. HarperCollinsNordic. 461 og 432 sider. 70 og 130 kr.
Anmelder: Arguimbau, Damián

Drama. Pigen Ember er en drage i menneskeforklædning. Den unge Garret er medlem af en ridderorden, der skal dræbe alle drager. De forelsker sig ved en fejl.

Engang var der mange drager på Jorden. Sankt Georg-ordenen fik dog bugt med langt de fleste af dem. I hvert fald tilsyneladende.

Dragerne har nemlig i århundreder levet i skjul og kan skifte ham, så de ligner mennesker på en prik. De har dannet organisationen Talon, der i årevis har kæmpet mod Sankt Georg-ordenens soldater.

Talons erklærede mål er at udrydde menneskeheden og overtage herredømmet over Jorden. Enhver drage, der ikke indordner sig under Talon, bliver dræbt.

Dragepigen Ember er vokset op med dragen Dante, som hun betragter som sin bror. De ankommer til Crescent Beach, en lille surferby i Florida, hvor de skal lære at begå sig i menneskeskikkelse og træne sig op til at blive fuldgyldige medlemmer af Talon.

Her støder Ember på drageoprøreren Cobalt, som er uenig i Talons måde at gøre tingene på. Samtidig bliver en ung Sankt Georgridder ved navn Garret sendt til byen for at opklare, om der findes drager der, og i så fald dræbe dem. Ember bliver virkelig bidt af at surfe, og her møder hun Garret, som hun bliver lidt vild med.

Efterhånden som Ember taler mere med Cobalt, bliver hun i tvivl om sin loyalitet over for Talon.

Dante er stærkt imod, at Ember ser Cobalt og tilbringer så meget tid med Garret. Ember kommer efterhånden i en konflikt, fordi hun som drage er forelsket i Cobalt, men som menneske i Garret. Nemmere bliver det bestemt ikke, da hun opdager, at Garret er medlem af Sankt Georgordenen, og Garret får det lige så svært, da han endelig opdager, at Ember er en drage.

Julie Kagawa er en populær amerikansk forfatter, og de to første bøger i serien om Talon er netop udkommet på dansk.

Historien er en rigtig dramatisk saga med alle de ingredienser, der skal til for at få en historie til at rykke: To diktatoriske og fanatiske organisationer, der bekæmper hinanden. To helt forskellige arter, der skal forenes på tværs af forskelle, og en kærlighedskonflikt, der ikke kan løses.

Hertil kommer konflikten mellem Ember og Dante, som modarbejder hinanden. Julie Kagawa dykker ned i de store følelser, og på den måde ligner Talon mange andre populære serier som Marie Lus Legend, Suzanne Collins´ Hunger Games og Veronica Roths Divergent. Forskellen er dog, at Kagawas bøger foregår i vores virkelighed, bortset fra dragerne, deres avancerede teknologi og en lille smule magi.

Man bliver ret hurtigt bidt af Ember og hendes indre konflikt. Hvert kapitel har en bestemt jeg-fortæller, så Ember, Garret, Dante og Cobalt skiftes til at fortælle historien, hvilket giver en god dybde og forståelse for alles tanker og ståsteder. Jeg er ret spændt på, om det lykkes Kagawa at løse alle konflikterne i tredje bind, der er planlagt til at udkomme på dansk i marts 2017, eller om hendes fantasyserie vil strække sig over flere bind. Det ville bestemt heller ikke gøre noget!

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret