Drager forklædt som mennesker

Soldaterne. Sagaen om Talon 3   af Kagawa, Julie  
pending
Anmelder: Arguimbau, Damián

Fantasy. Er du til spænding og intriger i en kamp mellem drager og mennesker, så er Sagaen om Talon noget for dig.

Julie Kagawas serie om de menneskelige drager har alt, hvad en god historie kræver. Serien Talon foregår i vores moderne verden, hvor drager med magi har lært at leve iblandt os, forklædt som mennesker. Uden forklædning var de blevet udryddet af Sankt Georgordenens stærke dragejægere.

Hovedpersonen, den unge drage Ember, og dragejægeren Garret bliver i første bind forelsket i hinanden. Samtidig møder Ember oprørslederen Riley, som hun i drageskikkelse også bliver forelsket i. Midt i denne tilsyneladende umulige kærlighedshistorie står der en kamp mellem drageorganisationen Talon og Sankt Georg-ordenen.

Talon er en skånselsløs og diktatorisk organisation, der gennem århundreder har planlagt at udrydde menneskeheden og selv overtage verden. Som et yderligere krydderi er Embers tvillingebror, Dante, den drage, der skal sørge for, at Talons hemmelige våben bliver gjort klart til den store kamp.

I sagaens tredje bind opdager vi, at Sankt Georg-organisationen har sine egne dagsordener og hemmeligheder.

Herudover dukker en hidtil ukendt drage op fra Østen, og den bringer nyt om drager, der har valgt at stå uden for Talon.

Julie Kagawa er virkelig ferm til at drive historien frem. Spændingen er generøst spredt ud over siderne, og selv den komplicerede kærlighedshistorie mellem Garret, Ember og Riley bliver håndteret, uden at det bliver alt for klistret. Magtkampene i de enkelte organisationer og de lidt gammeldags regler om loyalitet skaber en solid base for historien.

Talon-serien indeholder mange af de elementer, som mange andre bestsellerhistorier fra USA også byder på. Der er trekantsdramaet, som vi både kender fra Hunger Games og Twilight-serien. Så er der hele to magtfuldkomne og diktatoriske organisationer (Talon og Sankt Georg), som heltene på trods af alle odds skal overvinde.

Det kender vi også fra de tidligere nævnte bøger, og Divergent-serien har det også. Alle nævnte serier har i øvrigt også en pige som hovedperson. Der er andre ligheder, som man kan hygge sig med at finde frem til undervejs i læsningen.

Dette gør bestemt ikke bøgerne dårligere.

Det er egentlig ret fascinerende, at en historieskabelon kan blive brugt på så forskellige måder. En dygtig forfatter som Julie Kagawa evner at få det hele til at blive ganske ægte og vedkommende. Man bliver som læser virkelig grebet af Embers kvaler og engageret i den kamp, som hun og vennerne skal vinde, hvis menneskeheden skal overleve.

Sagaen om Talon er planlagt til at være på i alt fem bind. Det er to bind mere end de øvrige serier. Det er man som læser ganske godt tilfreds med.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret