Rumvæsen på hævntogt

Hummerkongens hævn 1   af Clausen, Nick  
Forlaget Facet. 202 sider. 249 kr.
Anmelder: Arguimbau, Damián

Science fiction. Hummerkongen slipper ud af fængslet og bortfører Karlo ved hjælp af en magisk portal.

Det fascinerende ved science fiction er, at den eller de verdener, som historien foregår i, kan se ud på alle mulige og umulige måder.

I science fiction kan man både besøge Stenalderen, Middelalderen, nutiden, den fjerne fremtid og andre, ubeskrivelige tider og steder. Fortællingen kan lade os rejse gennem galakser og sorte huller eller tage en tur gennem skunken i et gammelt hus.

Det sidste sker for Jonatans lillebror, Karlo. Brødrene er til deres kusines konfirmationsfest, hvor deres lidt kiksede fætter August har opdaget, at skunken kan trylle ham hen til et andet sted, og viser Karlo og Jonatan, hvordan den virker.

Skunken er i virkeligheden en gammel portal, der gør det muligt at rejse gennem et ormehul, som kan bruges til at rejse gennem tid og rum. Karlo forsvinder ved et uheld til et helt andet univers, som en farlig forbryder, Hummerkongen, har været forvist fra i årevis. Problemet er, at hverken August eller Jonatan ved, hvor Karlo er forsvundet hen.

Og så er det svært at få ham hjem igen. Da portalen aktiveres, dukker Spiff op.

Han kommer fra Det Interuniverselle Ordenskorps og skal lukke portalen, inden der sker flere uheld. Det siger sig selv, at Jonatan rigtig gerne vil have sin lillebror tilbage, inden portalen lukkes. For hvordan overbeviser man lige sine forældre om, at ens lillebror er blevet væk i en intergalaktisk portal? Til konfirmationen hjælper nabopigen Cecilie med serveringen. Hende kan Jonatan godt lide, men hun er et par år ældre end ham. Jonatan beder hende om hjælp til at eftersøge Karlo, for Cecilie har kørekort og kan fragte dem til kusinens hus. I starten tror Cecilie ham ikke, men så ser hun Spiff, der ved en fejl har taget en blæksprutteagtig forklædning på, da han kom til Jorden.

Situationen bliver mere kompliceret, da Hummerkongen bortfører Karlo og bruger ham til at bryde ud af sit fængsel. Nu handler det ikke kun om at redde Karlo, men om at fange Hummerkongen, der truer selve Jordens eksistens.

Nick Clausen har skrevet mange bøger med gys og fantasy. Hummerkongens hævn er fantasifuld, morsom og utrolig pjattet.

Clausen har virkelig godt tjek på at sprede overraskelserne og spændingen ud over siderne.

Det er ikke til at forudse, hvad der sker på næste side, og bogens slutning gør det helt tydeligt, at der er flere katastrofer i vente i trilogiens andet bind.

For hvordan overbeviser man lige sine forældre om, at ens lillebror er blevet væk i en intergalaktisk portal?

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret