På nippet til alfekrig

Sagaen om Iron Fey 1 & 2: Jernkongen & Jerndatteren   af Kagawa, Julie  
HarperCollins Nordic. Hhv. 282 sider.og 289 sider, sælges som e-bøger til hhv. 79,95 og 119,95 kr.
Anmelder: Arguimbau, Damián

Fantasy. Meghan må redde sin lillebror og alfeverdenen fra udslettelse.

Forfatter Julie Kagawa blev populær i Danmark med sin drageserie om Talon. Derfor har forlaget HarperCollins Nordic besluttet sig for at udgive Kagawas første serie, Sagaen om Iron Fey, som gjorde hende kendt i USA. Den handler om Meghan Chase, som er halvt menneske og halvt fe - eller alf, om man vil. Hendes far er konge af sommerfeerne.

Engelske »fey« betyder alf, og som titlen antyder, er der kommet et nyt alfefolk på banen: Jern-alferne, som er ude på at overtage alferiget og dræbe alle sommer-og vinteralfer.

Alt det ved Meghan Chase naturligvis ikke noget om, da serien starter i det første bind, Jernkongen. På dette tidspunkt er Meghan en kikset pige på knap 16 år, der går i gymnasiet og sukker efter fodboldholdets anfører.

Hun bor med sin mor og stedfar samt sin halvlillebror, som hun elsker højt. Hendes bedste ven er Robbie, der bor tæt på hende.

Vi når ikke ret langt ind i bogen, før der kommer skub i fortællingen. Meghan bliver truet af en ukendt kraft gennem sin pc, og hun opdager til sin rædsel, at hendes lillebror Ethan er blevet bortført og erstattet med en skifting. Robbie viser sig at være en sommeralf, der skal passe på hende, og hun får lokket ham til at hjælpe sig med at komme ind i alfeland for at finde sin lillebror.

Her møder de vinteralfeprinsen Ash, som både har lovet at slå Robbie ihjel og at levere Meghan til sin mor, Vinterdronningen.

Omvendt har Robbie lovet at tage Meghan med til sin far i sommerpaladset. Det lykkes Meghan at indgå en handel med Robbie og Ash, så de må hjælpe hende med at komme frem til Jernkongen, der har bortført Ethan.

Det bliver ikke nemmere af, at Meghan forelsker sig i Ash, mens Robbie slet ikke kan skjule sin forelskelse i Meghan.

I seriens andet bind, Jerndatteren, må Meghan indfri et løfte til Ash om at komme til Vinteralfernes palads, hvor hun bliver taget til fange af Vinterdronningen. Men også her sker der uventede ting, for Jernalferne spøger stadig, og en stor krig mellem sommer-og vinteralferne er nært forestående. Medmindre det vil lykkes Ash, Robbie og Meghan at forhindre det.

Alferiget, som Meghan rejser ind i, er godt fundet på. Men personerne bliver en tand for sort-hvide og historien dermed noget forudsigelig, hvilket er en skam. Det er interessant at se, hvor meget Julie Kagawa har udviklet sig siden da. I den nyere Sagaen om Talon er historien og personerne væsentlig mere komplekse end i Iron Fey. Til gengæld er Kagawa virkelig ferm til at skrive, så spændingsmomenterne står i kø, så jeg er tilbøjelig til at tilgive hende det lidt tynde persongalleri.

© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret